Bas van Heezik

Bas van Heezik

Ik ben Bas van Heezik, 44 jaar. Vader van Daan en Suzan en getrouwd met Barbara. Sinds een jaar of 10 woonachtig in Vleuterweide. De weilanden waar ik de jaren daarvoor over de akkers sprong en door de modder baggerde om naar een festival te gaan. We hebben de wijk op zien groeien tot in huidige staat. Met de komst van Leidsche Rijn Centrum dacht ik dat wordt een hotspot voor Leidsche Rijners en omstreken, daar wil ik ondernemen. Niet wat ik dagelijks doe (online strategieën bedenken voor grote touroperators in Europa) maar een restaurant. En ook niet zomaar een dertien in een dozijn restaurant, maar het allerleukste kippenrestaurant van Utrecht, niet zomaar kip, maar Belachelijk lekkere kip in een oergezellige setting. Waarom dan kip? Kip is een vriend(in) van iedereen, sluit behalve vegetariërs geen doelgroepen uit en is gezond. We praten niet over plofkip, maar echte boeren kippen van Tante Door, zelfs via Livestream te volgen. Het is een laagdrempelig restaurant geworden met veel hout en warme materialen en super gastvrije bediening, niks chics of fancy, maar wel heel gezellig en heel erg lekker, zelfs de pers is lovend, een recent artikel.

Ondernemen is niet makkelijk, maar wel ontzettend leuk! Het is zelfs keihard werken. Maar elke dag dat ik in de online reiswereld zie dat er elk jaar meer en meer vakanties worden geboekt via onze kanalen, elke gast die met een tevreden glimlach en een gevulde buik het restaurant verlaat, doet me beseffen dat ik daar aan bij heb gedragen, dat geeft me de voldoening en het plezier om de volgende dag weer te presteren. Er zijn zoveel kansen te benutten, zaten er maar meer uren in 1 dag 🙂